botoks koronavirüs

Koronavirüs Sürecinde Botoks Uygulaması

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ülkemizde de insanların, günlük hayatlarındaki alışkanlıklarını ve tercihlerini değiştirmiştir. Özellikle koronavirüsün neden olduğu pandemi döneminde medikal estetik işlemlere talep artmış olup botoks en fazla talep edilen estetik işlem olmuştur.

Medikal Estetik işlemler arasında olan botoksa olan talebin artma nedenleri arasında ise görüntülü görüşmeler yer alıyor. Bazı hastalar ekrandaki görünümlerinden çok rahatsız olduklarını ve  pandeminin yarattığı karamsar ortamda kendilerini daha iyi hissetmek istediklerini söylüyorlar. Hastaların, koronavirüs salgının ekonomik etkisiyle mücadele ederken uygun fiyatlı ve daha az girişimsel estetik işlemler tercih ettikleri görülüyor.

Botoks, estetik ve sağlık amaçlı kullanılmaktadır. Estetik alanları, ince çizgiler, kırışıklıklar, kazayağı, alın çizgilerinde daha genç ve alımlı görünmek için kullanılır. Sağlık alanında, migren tedavisinde, el-ayak terlemeleri ve geceleri diş sıkma tedavisinde kullanılır. Botoks uygularken, kullanılan maddenin sulandırılma oranına dikkat edilmesi gerekir. Aksi taktirde botoks uygulaması daha çabuk erir. Tek kullanımlık iğneler ve strerilizasyonu sağlanmış araç gereçlerin kullanılması önemlidir. Botoks şişesinin danışanın yanında açılması gerekir.Botoks  uygulamaları yaz-kış, kadın-erkek fark etmeksizin her mevsim yapılabilir.

Korona virüsüne karşı alınan önlemlerin güvenirliği de hastaların karar alma sürecinin kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Bu süreçte tüm medikal estetik hekimler, hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak için yüksek tedbirler altında sadece gerekli olan talepleri karşılayarak destek olmaya çalışıyorlar. 

Çünkü bu dönemde hepimizin genel sağlığımızı hiçbir şekilde riske atmamak ama aynı zamanda moralimizi yüksek tutmak için de gerekli tüm çabayı göstermemiz gerekiyor.

Hastalarımız koronavirüs süresince botoks yaptırırken şunlara dikkat edilmelidir;

            1.Gidilen klinikte hem hastalara hem de çalışanlara ateş ölçümü yapılıp yapılmadığı sorgulanmalı

            2. Maskesiz hastaların alınıp alınmadığı

            3. Çalışanların maske takıp takmadıkları

            4. Maskesiz gelen hastalara maske temin edilip edilmediği

            5. Çalışanların sosyal mesafe kuralına uyup uymadıkları

            6. Kliniğin aralıklı randevu verip vermediği ve her görüşmenin farklı odalarda yapılıp yapılmadığı

            7. Bekleme alanlarında sandalye ve koltukların sosyal mesafeye uygun olarak yerleştirilip yerleştirilmediği

8. Klinikte enfeksiyon tedbirleri ve hijyen uygulamaları kapsamında ortak kullanım alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilip edilmediği

9. Tüm alanlarda yeterli sayıda el ve yüzey dezenfektanları olup olmadığı

10. Maksimum düzeyde ve sık aralıklarla sağlık bakanlığı onaylı covide karşı güçlü dezenfektanlar ile temizlik ve hijyen çalışmalarının yapılıp yapılmadığı

11. Tüm çalışanlara eğitim verilip verilmediği sorgulanmalıdır.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *