izmir burun dolgusu

Burun Dolgusu:

Halk arasında ameliyatsız burun estetiği olarak da anılmaktadır. Burun sırtında minimal çıkıntı ve çöküntülerin veya burun ucunun hafif düşüklüğü durumlarında uygulanır.

Burun Dolgusunda Risk nedir?

Burun, damarsal özellikleri nedeniyle dolgu uygulamaları açısından riskli bir bölgedir. Dolgu uygulamasıyla dışarıdan damara bası yaparak veya damar içine verilmesi durumunda burun dokusunun kanlanması kesilebilir. Bu durum en iyi ihtimalle burun derisinde nekroz, en ileri aşamada görme fonksiyonlarında azalmaya yol açabilir.

Risk açısından en yüksek riske sahip kişiler daha önce burun ameliyatı olanlardır. Bu kişilerde damarların normal anatomik seyri değişmekte ve cilt altında yapışıklıklar olabilmektedir.

Riski azaltmak için alınabilecek bir önlem, dolgu uygulamasının iğneyle değil ucu kesici olmayıp künt olan kanüllerle yapılması ve tek uygulamada çok fazla miktarda dolgu verilmemesidir. Dolgu uygulaması yavaş yapılmalıdır. Uygulama sırasında şiddetli ağrı hissedilmesi veya deri renginde beyazlama olması durumunda dolgu uygulaması hemen sonlandırılmalı ve dolgu eritme işlemlerine başlanmalıdır.

Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Burun dolgusu kalıcı değildir. Ancak burun bölgesihareketsiz olduğundan ve dolgu kemik üzerine yerleştirildiğinden dolgu diğer dolgulara nazaran kalıcılığı daha uzundur. Kalıcılık 12-18 ay arasındadır. Tekrarlayan dolgu uygulamaları sonrası ihtiyaç azalmakta ve kalıcılık süresi daha da uzamaktadır.

 

Burun dolgusunu beğenmezsem ne yapılabilir?

Dolgu istenildiği takdirde eritilebilen dolgulardır.

 

Burun Dolgusu Sonrası nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulamadan bir gün sonra ödem olması ve burnunuzun şiş görünmesi normaldir. Ödem 7-10 gün içinde gerileyecektir. Dolgu uygulandıktan sonra masajla şekillendirilecektir. Bunu bozmamak için özellikle ilk üç gün sırt üstü yatmaya, burnunuzla oynamamaya ve gözlük takmamaya özen gösteriniz. Uygulama sonrası 3 gün hamam, sauna, buhar banyosu, deniz, havuz gibi ortamlardan uzak durunuz.