Gözaltı ışık dolgusu:

Gözaltlarımızda oluşan koyuluk, mat görünüm ve çöküklüğü gidermek amaçlı hyalüronik asit içerikli dolgu yapılır. Bu işlem; gözaltlarına daha canlı, daha renkli, yüze dinlemiş ve taze bir görünüm verir.

Gözaltı Işık Dolgusu Nedir?

Gözaltı ışık dolgusu, gözaltı için özel olarak üretilmiş, diğer dolgulardan farklı olarak hyaluronik asit dışında gözaltındaki koyu halkalarla da savaşmak için  protein, vitamin, aminoasit ve  antioksidanlar da içeren bir dolgudur.

 

Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Uyuşturucu krem sürülerek yapılan bir işlemdir. Hem kremin etkisi, hem de dolgunun içeriğindeki uyuşturucu madde sayesinde ağrı hissedilmez. Kanül veya iğne yardımı ile yapılabilen bir uygulamadır. İşlem sırasında gözaltı bölgesindeki çöküklüğü daha belirgin hale getirebilmek için çene aşağıda ve gözleriniz açık yukarı bakmanız istenir. Kanül yardımı ile deride açılan yerden, iğne yardımı ile direkt cilt altına dolgu maddesi verilir. Morluk çok nadir de olsa küçük kılcal damar hasarlarında oluşabilir ve normaldir. İşlem sonrası morluk kremi ile 3 gün boyunca, günde 3 kez dolgu yapılan alana masaj yapılması dolgunun daha düzgün dağılmasını sağlar. Normalde içmiş olduğunuz suya ek olarak günde 2 bardak daha su içmeniz dolgunun çevresine su çekmesini sağlayarak daha hacimli durmasını sağlayacaktır. İşlem sonrası ilk ay sabah kalktığınızda göz altlarında şişlik yaşayabilirsiniz ve bu normaldir.

Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Etki Eder?

Gözaltındaki çukurlaşma nedeniyle gözaltında oluşan koyu gölgeler kişiyi yorgun ve uykusuz gösterir. Bu çukura yerleştirilen dolgu sayesinde ışığın gözaltından daha iyi yansıması sağlanır. Işık dolgusu içindeki antioksidanlar da zamanla deriyi onarır ve morluğu giderir.

 

Gözaltı Işık Dolgusu Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İlk 3 gün buhar banyosu, sauna ve havuza girilmemesi, 24 saat süreyle banyo-duş yapılmaması ve ağır spor gibi faaliyetlerden uzak durulmalıdır.

 

Gözaltı Işık Dolgusununkalıcılığı ne kadardır?
Dolgunun kalıcılık süresi, birçok etkene bağlı olarak 12-18 aydır.