ozon tedavisi izmir

OZON nedir?

Ozon; üç oksijen atomundan oluşan, renksiz ama karakteristik bir kokusu olan gazdır.

Ozon Tedavisi Nedir ?

Tüm canlılar için oksijen, hayati bir önem taşır. Oksijen, farklı yöntemlerle tedavi amacıyla kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi de ozon tedavisidir. Ozon tedavisi esnasında plazma içerisinde çözünen oksijen miktarı arttığından çevre dokulara ulaşan oksijen de artar. Bu sayede damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisi mümkün hale gelir.

 

Tıbbi Ozon Nasıl Elde Edilir ?

Ozon makinesinin ürettiği enerji, oksijen tüpü içerisindeki O2 ’in oksijen atomlarına ayrışmasını sağlar. Enerji yüklü atomlar var olan bir oksijen (O2) molekülüyle reaksiyona girerek, ozon (O3) molekülünü oluşturur.

Ozon Tedavisinin Yararları

  • Daha temiz, yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt sağlar,
  • Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını hızlandırır,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci arttırır,
  • Damarları yeniler, tansiyonun düzelmesini sağlar,
  • Kan ve lenf sistemini temizler,
  • Kaslarda biriken toksini gidererek kasları gevşetir, esnekliğini arttırır,
  • Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir,
  • Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı kuvvetlendirir,
  • Depresyon ve sıkıntıyı ferahlatır,
  • Depresyon kaynaklı gerginliği gidermeye yardımcı olur.

 

Ozon tedavisinin faydaları nelerdir?

Ozon tedavisi, dokulara ulaşan oksijenin büyük ölçüde arttırılmasını sağlaması sebebiyle tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır. Kişilere uygulanan tıbbi tedavinin sonuçlarına herhangi bir etkisinin bulunmaması bu tedavi yönteminin en büyük artılarından bir tanesidir

Anti-aging ve detoks etkisi

Ozon terapi, bilinen en kuvvetli anti-aging tedavilerden biridir. Hücrede serbest oksijen radikallerinin yarattığı hasarı engeller ve oluşmuş hasarları da tamir eder, antioksidanların etkinliğini arttırır. Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırmasından dolayı vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlayarak vücutta detoks etkisi yaratır. Bu anlamda yaşlanma belirtileriyle savaşır.

 

Zayıflamadaki etkileri

Ozon, tüm hücrelerdeki oksijen seviyesini yükselterek, metabolizmayı hızlandırır. Daha hızlı bir metabolizma ise yağ yakımını hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur.

Depresyondaki etkileri

Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin eksikliği, depresyonu tetikler. Bu tedavi, vücuttaki serotonin üretimini artırarak depresyon ve depresyona bağlı kilo artışı gibi durumlarla savaşır.

Dolaşım sistemi üzerindeki etkileri

Ozon, kan damarlarını genişletir, kanı sulandırır ve damarları tıkayan plakları eritir. Bu özellikleri sayesinde yüksek tansiyon, damar hastalıkları, kangren ve şeker hastalarında görülen diyabetik ayak yaraları gibi hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır.

Bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri

Ozon tedavisi, bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici etkiye sahiptir. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırdığı gibi, bağışıklık sisteminin aşırı ve yanlış reaksiyonlarından kaynaklanan otoimmün hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Ozon tedavisi, sedef hastalığı, romatoid artrit, hashimato gibi hastalıkların tedavisinde de etkilidir.

Ozon son derece güçlü bir anti-bakteriyeldir

Ozonun bir diğer özelliği de bilinen tüm bakteri, mantar ve virüsleri yok edebilmesidir. Bu yolla antibiyotikler ile tedavi edilemeyen veya tedavi edilmesi çok güç olan hastalıklarının tedavisi mümkün olmaktadır.. Enfeksiyona bağlı hastalıkların tedavisinde oldukça başarılıdır.

 

Ozon tedavisi Uygulama yolları

Major Otohemoterapi: Hastadan 50-200 cc arasında kan özel ozon şişelerinin içine alınır ve ozonlanır. Ardından damar yoluyla yeniden hastaya verilir.

Minor Otohemoterapi: Hastadan 5-10 cc arasında kan alınır ve ozonlanır. Ozonlanan kan omuz veya kalçadan kas içine enjekte edilir.

 

Torbalama yöntemi: Diyabetik ayak yaraları ve gangren gibi durumlarda ozon gazının doldurulduğu özel plastik torba kullanarak kapalı bir sistemle yapılır.

 

Cilt altı yolla uygulama: Özellikle iyileşmeyen yaraların tedavisinde kullanılan bu yöntemde ozon gazı cilt altına direkt verilir.

Rektal yolla uygulama: Özellikle barsak problemi olan hastalarda tercih edilen bu yöntemde kan alınması gerekmez. Özel bir aparat yardımıyla ozon gazı makattan verilir. Bu yöntemde hasta hiçbir şey hissetmez

Eklem içi uygulama: Kas iskelet sistemi hastalıklarında eklem içine ve çevresine dikkatli bir şekilde uygulanmasıdır.

 

Ozon uygulamasında ozon gazını solumak yasaklanmıştır !!

Ozon tedavi Kaç Seans Uygulanır?

Ozon tedavi sıklığı, hastanın tedavi programına ve hastalığına göre değişmektedir. Haftada 2-3 uygulama şeklinde düzenlenip 10-15 seans olarak uygulanabilmektedir. Tedavinin tamamlanmasının ardından 1- 2 ay arayla birer seans uygulama gerçekleştirilebilir.

Tedavi süresi ortalama 10 ila 20 dakika sürmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ozonun etkisini öldürdüğü için seanstan 5 saat önce ve sonra C vitamini almaktan kaçınılmalıdır.

 

Ozon tedavisi kime uygulanmaz?

  • Glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği (favizm, akut hemolitik anemi)
  • Erken dönem hamilelik
  • Hipertiroidi, trombositopeni
  • Kanama bozukluğu, lösemi,
  • Yeni geçirilmiş kalp krizi

Ozon Tedavisinin Yan Etkileri var mı?

Ozon tedavisinin yan etkisi yok denecek kadar azdır. Ozon gazı solunduğunda toksiktir. Göz ve havayollarını tahriş eder.