İzmir Akne Tedavisi

SİVİLCE (AKNE) nedir?

Akne, yağ bezleri ve kıl folikülünün bir hastalığı olup genellikle yüz, omuz, sırt ve göğüs bölgelerinde bulunur. Tipik belirtileri; siyah noktalar ve sivilcelerdir. En çok genç yaşlarda görülür. Gençlerin en hassas devirlerinde genellikle psikolojik rahatsızlıklara yol açar.

 

Yağ bezlerinin kanalında bir tıkaç oluşur ve bu tıkacın başı sertleşip siyahlaşır. Siyah noktalara tıpta komedon adı verilir. Komedon oluştuktan sonra, normalde de cildimizde bulunan propionibacterium acnes adlı bakteri buraya yerleşir ve akne oluşumuna katkıda bulunur.

Genetik yatkınlık, stres, yağlı kozmetik ürünler, hormonal problemler, yanlış beslenme risk faktörleri arasında sayılır.

 

SİVİLCE (AKNE) TEDAVİSİ

Öncelikle altta yatabilecek nedenler ve tetikleyiciler tespit edilir. Muayene ile sivilcenin şiddeti belirlenir ve tedavi buna göre şekillendirilir.

Sadece komedonlarla giden hafif aknelerde destek tedavilerine ek olarak evde uygulanacak cilt temizlik ürünleri ve kremler yeterli olurken, orta ve ağır aknelerde ağızdan tedavinin de eklenmesi ve tedavinin şiddetinin arttırılması gerekmektedir.

Sivilcenin medikal tedavisi ve ev bakımı düzenlendikten sonra destek tedavileri kişinin durumuna göre düzenlenir. Destek amaçlı başvurulan işlemler tedaviyi hızlandırır, iz oluşumunu azaltır.

Bu amaçla başvurulan işlemler:

Medikal cilt bakımı: beyaz-siyah noktaların ve kistlerin temizlenmesi işlemidir. Gözeneklerin derinlenmesine temizlenmesi gerekir.

Kimyasal peeling: Salisik asit içeren kimyasal peeling solüsyonları ile gözeneklerin tıkanmasına yol açan aşırı yağ bezesi salgısı ve ölü deri hücreleri temizlenir, yağ bezlerinin salgısı azalır, lekeler hafifletilir.

Dermapen (Mikroiğneleme): Dermapen ile açılan mikrokanallardan ulaştırılan retinol, glikolik asit, kojik asit gibi ajanlarla gözeneklerin sıkılaşması, peeling etkisinin güçlenmesi, ufak tefek izlerin hızlı tedavisi sağlanır.

Kaç seans tedavi gereklidir?

Aknenin yoğunluğuna ve tedaviyi uygulayan hekime göre 6 ile 10 seans gerekebilmektedir. Uygulanacak yönteme göre haftada 1 ya da 2 haftada bir seans uygulanır. Her seans 20-30 dakika sürmektedir.