Dudak dolgusu hakkında her şey

Yüze çekicilik katan unsurlardan bir tanesi de dudaklardır. Dudakların doğal görünmesi ve yüzle uyumlu olabilmesi altın orana bağlıdır. Bu altın oranda; üst dudağın alt dudağa oranı 1/1,6 olması ve profilden bakıldığında üst dudak 2 mm alt dudağın önünde olması gerekir. Yıllar geçtikçe dudaklar incelmeye, şeklini ve dolgunluğunu kaybetmeye başlar. Dudakları tekrar eski haline getirmek, hatta istenirse daha dolgun bir dudağa sahip olmak mümkündür.

Dudak Dolgusu Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uygulama öncesi uyuşturucu krem uygulanır. Uygulama kanül veya iğne ile yapılır. İşlem süresi ortalama 20 dakikadır. Bu işlem sırasında çok nadir olarak morarma olabilir.

 

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uygulama sonrası ödem ve morarma minimal olacaktır. Ancak özellikle bir sonraki gün dudakta ödem belirginleşebilir. Bunun sebebi; dudağın hassas yapısı ve dolgunun su tutma özelliğidir. Kalıcı değildir, korkmayınız. Bir hafta içinde ödem gerileyip dudağınız son şeklini alacaktır. İşlem sonrası buz uygulama, yüksek yastıkla yatma ve krem kullanma ile bu ödem daha da azaltılabilir. İşlem sonrası masaj yapılarak dudağınıza son şekli verilecektir. Sonrasında masaj yapmaktan, dudakları aşırı büzmekten kaçının. Bir hafta sonra ödem geriledikten sonra tekrar değerlendirilecek ve gerekirse rötüş uygulaması yapılacaktır.

Dudak Dolgusu Sonrası Dudaklarım Aşırı Şişer Ve Yapay Durur Mu?

Hayır. İşlem sonrası dudağın hassas yapısı ve dolgunun su tutma özelliğinden dolayı bir miktar ödem olabilir. Kalıcı değildir.

 

Dudak dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?
Dolgunun kalıcılık süresi, birçok etkene bağlı olarak ortalama 12 aydır.